Fii vizibil online!
Fa-ti canal pe youtube!

Canalul de youtube: drepturile de autor

YouTube este o comunitate. Când un videoclip încalcă o lege sau Regulile comunității, difuzarea acestuia va fi restricționata si este posibil sa apara si alte sancțiuni. Pentru a nu-ți compromite videoclipurile și canalul, documentează-te cu privire la politicile YouTube și la legile importante implicate!

Ce trebuie respectat:

Publică videoclipuri adecvate: YouTube este un loc unde să îți arăți creativitatea, dar aici nu sunt acceptate videoclipuri care conțin: discursuri care instigă la ură, conținut sexual sau nuditate, violență, spam sau amenințări. Important: consultă explicația politicilor YouTube din Regulile comunității.

Obține acceptul participanților: Dacă o persoană nu dorește să fie identificată în videoclipul tău, poate solicita Youtube să fie eliminată conform procesului nostru de reclamație privind confidențialitatea.

Nu încerca să induci spectatorii în eroare sau să manipulezi algoritmii de căutare YouTube: conturile care includ metadate false în titlurile, descrierile, miniaturile, tag-urile și adnotările videoclipurilor sunt penalizate.

Adaugă cât se poate de mult context: Titlul, descrierea și etichetele videoclipului sunt un mod perfect de a adăuga context pentru videoclipurile tale. Când semnalezi conținut pentru verificare, titlurile sau descrierile care oferă informații despre videoclip (educațional, documentar, științific sau artistic) ajută echipa de verificare de la youtube să înțeleagă materialele pe care le încarci. Videoclipurile care nu încalcă politicile noastre, dar ar putea fi interzise anumitor categorii de vârstă, sunt uneori restricționate în funcție de vârstă.

Dacă dorești să generezi bani din videoclipuri: Ai în vedere faptul că videoclipurile restricționate în funcție de vârstă nu sunt eligibile pentru generarea de bani.

Încarcă videoclipuri legale: Ai datoria de a te asigura că videoclipurile tale nu încalcă nicio lege. Nu promova produse ilegale și nu încuraja spectatorii să comită acte ilegale periculoase.

- Gândește-te la elementele diferite care alcătuiesc un videoclip: Gândește-te la muzică, la videoclipuri sau la alte elemente care rulează pentru scurt timp în fundal. Fiecare dintre aceste elemente creative ar putea fi protejat prindrepturi de autor.

- Obține permisiunea proprietarului de a-i utiliza materialele: Ar putea fi necesar să achiziționezi o licență. YouTube nu te poate ajuta în această privință, dar îți ofera o Bibliotecă audio cu muzică și efecte de sunet gratuite, pe care le poți utiliza în videoclipurile tale. Dacă dorești să interpretezi muzica altor persoane, ai putea chiar să generezi bani din videoclipul melodiei preluate.

Concluzie:

Când realizezi un videoclip ...

1. gândește-te dacă videoclipul este adecvat pentru publicarea pe YouTube:

- Promovează ura? Pornografia? Violența? În caz afirmativ, cel mai probabil nu ar trebui încărcat pe site. Dacă ești totuși de părere că este în interesul publicului să distribui materiale pe care unii le-ar putea considera șocante sau dezgustătoare, specifică în titlul și în descrierea videoclipului cât mai mult context posibil. Consultă Regulile comunității pentru definițiile fiecărei politici.

2. gândește-te dacă ai inclus materiale pentru care dețin drepturi de autor alte persoane:

Videoclipul tău conține muzică pe care nu ai creat-o tu sau în fundal rulează o emisiune TV? Legea drepturilor de autor protejează majoritatea materialelor creative, de la fotografii până la videoclipuri și software, indiferent dacă acestea sunt produse profesional sau nu. Dacă nu te încadrezi în specificațiile utilizării loiale, probabil vei avea nevoie de permisiunea proprietarului pentru a-i folosi materialele pe YouTube. Consultă un avocat dacă nu știi sigur dacă ai drept de publicare.

Când îl încarci pe YouTube...

Vizitatorii/userii pot semnala videoclipul tău dacă sunt de părere că acesta încalcă Regulile comunității:

- YouTube examinează în permanență videoclipurile semnalate. Se vor întreprinde acțiunile care se impun împotriva videoclipului tău dacă se decide că acesta nu respectă Regulile comunității.

Care sunt consecințele?...

Videoclipul tău poate fi eliminat de pe YouTube. În această situație, este posibil să:

- primești un avertisment privind Regulile comunității, în urma căruia îți va fi dezactivat accesul la unele caracteristici pentru creatori. Dacă primești trei avertismente, contul tău va fi inchis.

- dacă se decide că videoclipul tău nu este recomandat anumitor categorii de vârstă, va fi restricționat pentru anumite categorii de vârstă. Aceasta înseamnă că spectatorii vor trebui să se conecteze la contul lor YouTube pentru a-l putea viziona.

Cum rezolvi problema ...

Dacă ești sigur(ă) că videoclipul tău este adecvat pentru publicarea pe YouTube, poți:

- contesta avertismentul si închiderea contului.

De ce sa ne alegeti pe noi

Despre noi

Ne-am intilnit la Londra, la un curs de pregatire YouTube! Eram singurii 3 romani prezenti intre zecile de tineri pasionati, veniti sa invete cit mai mult din tainele gestionarii canalelor din cea mai mare platforma de video din lume. Pentru ca avem aceleasi valori: munca facuta cu constiinciozitate, seriozitate si zimbet pe buze, ne-am hotarit sa infiintam BrandTube!

Ce facem

Gestionam canale de youtube. Le ajutam sa-si intareasca brandul si sa monetizeze cat mai bine. Prin ideile noastre, prin cunostintele avansate dobindite si prin tool-urile de partener oficial ceritificat Youtube reusim sa punem suflet in fiecare actiune a noastra. Mizati pe noi si nu va vom insela asteptarile!

Pe cine reprezentam

Electrecord este un brand reprezentativ pentru Romania, care a ales sa lucreze cu noi. Sint zeci de mii de piese muzicale care acum au intrat in laboratoarele noastre pentru a fi oferite apoi publicului! Melodii nemuritoare ce sint ingrijite cu drag si pricepere pentru a straluci multi ani de acum inainte.

Gasca Zurli este un alt partener cu care ne mandrim. Canal cu aproape 100.000 de subscriberi si cu un continut de calitate dedicat celor mici!

Contact

Ne gasiti cel mai usor pe email: office@brandtube.ro

Nu uita! Lucrand impreuna cu noi:

- continutul canalului tau va fi protejat
- iti vom eficientiza monetizarea
- canalul tau va creste organic

Sfaturi pentru un canal mai bun!